Kajakklubben Esrum Sø

 • Forsiden
 • Har du lyst til at blive medlem?
 • Skal du lære at ro?

Skal du lære at ro?

Hvis du ikke er frigivet på IPP2 niveau i enten tur/kapkakjak eller havkajak skal du lære at ro.

Hvis du er under 18 år lærer du at ro ved at gå til kajak roning på et børne- eller ungdomshold, på samme måde som man går til f.eks. svømning eller fodbold. Hvis du har lyst til at gå til roning kan du læse mere her: Børne- og ungdomsroning

Hvis du er over 18 skal du deltage i et af vores årlige introduktionskurser der typisk starter i foråret.

Der er åbent for tilmelding i perioden 1. februar til 29. februar 2024.
Vi har ikke en venteliste fra det ene år til det næste.. Hvis der er ledige pladser derefter vil dette blive annonceret med en ny tilmeldingsfrist. Bemærk at vi udvælger deltagerne ud fra motivation – det er altså IKKE tilmelding ved ”først til mølle”.

Holdtider for introkurser i 2024 kan ses her.

En vigtig del af at kunne færdes sikkert i kajak er gode svømmefærdigheder. Første dag på kurset er en fredag eller søndag aften i marts eller april, hvor vi mødes i svømmehallen, og hvor du skal vise at du kan svømme 300 m. Derudover vil du denne aften øve forskellige rednings- og balanceøvelser, det er derfor VIGTIGT, at du møder op denne aften. 
De efterfølgende dele af kurset foregår på Esrum sø. De fleste falder i vandet flere gange i starten, og en gennemgående del at kurset er derfor diverse teknik- og redningsøvelser i vandet. I slutningen af forløbet, hvor vandet stadig er i den kølige ende,  skal du vise, at du kan svømme ca. 300m i søen.
Du skal derfor kun melde dig til hvis du kan svømme. Hvis du er ude af træning anbefaler vi at du træner i svømmehallen inden kurset starter.

Tilmelding sker ved at sende mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med følgende informationer:

 • Navn
 • Adresse
 • Alder
 • Ønsket hold nr (angiv gerne flere hold i prioriteret rækkefølge). Husk at checke om du kan deltage på de angivne datoer.
 • Motivation (skriv et par linier om erfaring, tilknytning til klubben o.lign.)

Du kan forvente at få besked om du har fået plads cirka to uger efter tilmeldingsfristen, hvorefter kursusgebyret skal betales for endelig tilmelding. 

Ved bekræftet tilmelding til voksen instruktion betales en samlet pakkepris (2200 kr for kursus, 1. års medlemsskab og nøgle). Hvis du ikke gennemfører kurset refunderes beløbet ikke.

Kurset

På kurset skal du lære det, som er nødvendigt for at ro sikkert:

At håndtere bådene, at holde balancen, at ro godt teknisk, at komme i båden (entre) og ud af båden på lavt vand og fra bro, at bjærge båden og at hjælpe hinanden op i kajakken på dybt vand (makkerhjælp).

Hver lektion slutter med kaffe, te og brød som alle på skift medbringer, og vi gennemgår lidt teori, snakker om dagens øvelser, gennemgår det skriftlige materiale, samt lærer hinanden og klubben at kende.

Derudover vil der være nogle weekenddage fra midten af forløbet, hvor der udelukkende ros km for at få øvet den lærte teknik og for at få noget rutine.

Når du har fået lidt rutine er der mulighed for at deltage i klubaftenen (onsdage) enten som deltager i handicappen eller på en mere rolig tur.

Holdets størrelse er typisk ca 10  elever og 2 - 4 instruktører.

Inden du starter vil det være en god ide lige at have læst vores "Regler for roning" og særligt vores sikkerhedsbestemmelser.

Frigivet

 • Når du er frigivet, kan du få en nøgle, og du kan ro i klubbens både i Esrum Sø. Du bliver frigivet, når du har:
 • Svømmet 300 meter i svømmehallen samt ca. 300 m i søen.
 • Bjærget båden 50 meter
 • Tømt båden for vand og entret på lavt vand
 • Givet og fået makkerhjælp
 • Roet i alt 70 km.
 • OG vigtigst: Instruktøren har vurderet, at du ror sikkert nok til at blive frigivet.
 • Bemærk at du ifølge klubbens sikkerhedsbestemmelser skal være i stand til at svømme 600 m i søen - hvis din instruktør ved svømmeprøverne under kurset er i tvivl om om du kan klare 600 m kan de kræve at du viser at du kan svømme 600 m!

Når du er frigivet er du samtidig godkendt til IPP2 for tur- og kapkajak (European Paddle Pass niveau 2), hvilket er et internationalt egenfærdighedsbevis til at ro for tur- og kapkajak. IPP beviset bliver tilsendt fra dansk kano & kajak forbund et stykke tid efter kurset er afsluttet.

Udstyr og påklædning

Klubben har kajakker, pagajer og svømmeveste. Hvis sporten fænger, kan du senere købe dit eget udstyr.

Når du ror, bliver du våd af stænk fra pagajen, og hvis (når) du falder i vandet eller skal øve entringer/redninger.

Det blæser ofte mere ved vandet end inde på land. Det er derfor altid koldere at være på vandet end på land. Det bedste, du kan tage på er svedundertøj inderst og en vind- og evt. vandtæt jakke, vinter-løbe-tøj er ideelt.

Hvis det er koldt kan du have flere lag svedundertøj og hvis det er varmt, behøver du ikke den vindtætte jakke. Undertøj af uld er også godt.

Det bedste er at ro uden almindelige sko, mange bruger neopren-sko i stil med dem vindsurfere bruger. Strømper af uld eller termosokker er også godt. Du skal dog være opmærksom på, at du kan tabe sokkerne, når du svømmer.

Bomuld bør undgås da vådt bomuld suger varmen ud af kroppen på dig!

Handel

Kontakt

Adresse

 • Kajakklubben Esrum Sø
 • Krostien 11
 • Nødebo
 • 3480 Fredensborg