Kajakklubben Esrum Sø

 • Forsiden
 • Klubinformation
 • Børne- og Ungdomsroning

Børne og ungdomsroning

Børne- og ungdomsafdelingen er en integreret del af Kajakklubben Esrum Sø (KKES) med ca. 40 børn og unge.

Du kan begynde på KKES’ børnehold det år, du fylder 11 år. Børne-begynderholdet starter i januar i Hillerød Svømmehal, hvor vi mødes hver anden fredag til svømning, kajakøvelser og leg. På den måde kan du lære at sidde i en kajak – og at komme op i den igen, hvis det går ”galt” – under trygge forhold i svømmehallen, før du skal ud og ro på søen.
born1

I KKES kan du prøve kræfter med en sjov, hyggelig og sej sport.

I børneafdelingen lægger vi vægt på sikkerhed og de gode oplevelser. Du skal ALTID ro med svømmevest; men alligevel er det vigtigt, at du kan svømme mindst 350m uden vest.

Vi ror altid på den side af Esrum Sø, hvor der er mest læ, og på det sidste stykke vej hjem er der tid til sjov og vandkamp.

For os er det vigtigt, at du kan lære at ro kajak i dit eget tempo, og du kan også deltage i børnestævner over hele landet, hvis du har tid og lyst.

Vi forlanger ikke, at du skal stille op til løb; men vi synes, at det er en rigtig god idé at deltage i Paddle Battle Cup, hvor du kan møde børn fra mange andre klubber – måske kan du finde nogle gode venner der, som du deler interesser med.

Vi har kajakker i alle størrelser, så vi kan næsten altid finde en kajak, der passer til dig. Når du vokser ud af de små både fortsætter du i en voksenbåd. Det kan være, at du er blevet så dygtig og ivrig, at du fortsætter med at ro kaproning, og hvis du gør noget ved det, kan du oven i købet blive en del af den danske elite. Men det er også helt i orden, hvis du hellere vil fortsætte med at ro hyggeture på søen.

For ungdom og børn skal indmeldelse ske senest 3. gang man deltager i klubbens aktiviteter eller benytter klubbens udstyr.

Hvis du synes, at det lyder spændende, kan du og din far eller mor kontakte os på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Børne- og ungdomsaktiviteter.

Sommersæson:

Begyndertræning:

Begyndertræning for de 11-18-årige starter i Hillerød Svømmehal i januar. Her lærer du håndtering af kajak, at komme i kajakken når du er kæntret og andre kajak øvelser. Vi starter altid med at svømme et antal baner, før vi går i gang med kajakøvelser og leg. Omkring 1. maj starter ro sæsonen på Esrum Sø for begynderne. De første 4 maj tirsdag og torsdag fra 1700 - 1900. Her lærer begynderne de grundlæggende færdigheder under trygge forhold i en gruppe på 10-12 børn. Efter de første fire uger træner de sammen med de andre børn. Ofte hjælper de ”gamle” til med at træne de nye.

Fællestræning:

Fællestræning for de 11 til 18-årige ligger hver tirsdag og torsdag fra kl. 17.00 til 19.00 i perioden april til oktober. Vi vil altid være mindst 3 – 4 instruktører/forældre med på vandet til at undervise og hjælpe. Til fællestræning bliver sjov, hygge og socialt samvær sat i højsædet. Da børneroerne er på forskellige niveauer, forsøger vi at dele holdet op fra gang til gang, så alle føler sig godt tilpas og samtidig føler, at de bliver udfordret og får noget ud af træningen.

Kaptræning:

På kapholdet træner man mindst 3-til 5 gange om ugen. Kapholdet er for børn/unge, som træner for at træne og som gerne vil deltage i større stævner og DM. Kapholdet træner meget interval og teknik.

Handikap

Vi opfordrer børn og unge, der ønsker at træne yderligere til at deltage i klubbens handikapløb onsdage kl. 18.30. med start først i maj. Handikap betyder, at de langsomste starter først og de hurtigste sidst – vi får nogle hektiske afslutninger på måde, og alle har mulighed for at vinde. Løbet er på 6 km – 2 runder på en 3 km bane ved klubben.

born2

Vi tager på flere ture/stævner i løbet af sæsonen. En af vores faste ture, går til Hjörneredssøen på Lagan i Sverige i sidste halvdel af august.

På turen til Lagan kan alle deltage, og det er helt sikkert den mest populære tur på året.

Vi ror nogle spændende ture i et meget anderledes område, end vi er vant til, overnatter i telt på ”vores egen ø” og laver mad over bål.

10 vigtige:

 • Træning kl 17.00 betyder, at du skal være omklædt og klar til at finde en båd frem kl. 17.00.
 • Husk redningsvest
 • Der skal altid være en træner foran dig. (Der vil også altid være en træner med de bagerste)
 • Du må højst ro 25 meter fra sivene eller bredden
 • Pas på materiellet.
 • Påklædningen skal passe til vejret
 • Vandleg er efter træning
 • Hold til højre og vær opmærksom på de andre, der færdes på vandet
 • Drik vand før og efter træning (det er også altid godt at have en drikkedunk med i kajakken) og med bring gerne en lidt du kan spise efter træning.
 • Kajak skal være sjovt!

Påklædning:

Ski-undertøj er særdeles velegnet til at ro i, da det ikke suger så meget vand som bomuld. Men almindeligt gymnastik-tøj kan sagtens anvendes. Sørg for at have to lag på overkroppen, gerne noget vindtæt i ydersæsonerne. Hav tennissokker eller ro-sko på fødderne (ro-sko kan købes til ca. 200 kr)

Vintersæson:

Torsdag i vinterhalvåret træner vi på Nødebo skole med hele holdet, vi laver cirkeltræning, og bagefter har vi normalt tid til lidt boldspil.

Kapholdet træner desuden tirsdag og lørdag i klubbens motionslokale eller på vandet.

Fredag i ulige uger har vi Hillerød svømmehal, hvor vi svømmer, laver kajakøvelser og leger.

Trænere:

Uwe Lundberg, Bo Brockmann, Astrid Felding Jensen og Jakob Dan Jensen.

Handel

Kontakt

Adresse

 • Kajakklubben Esrum Sø
 • Krostien 11
 • Nødebo
 • 3480 Fredensborg